Английска забавачка

Пътят към щастливите усмивки на вашите деца

Нашите цели са:
Да се научат малките деца да живеят заедно, да споделят общи пространства и дейности, да открият един нов свят и да го опознаят;
Да растат децата физически и психически здрави и щастливи;
Да подпомагаме детската самостоятелност и логическо мислене;
С наша подкрепа прехода от детската градина към училището да бъде плавен и приятен.

Началото се поставя през 1991 г. Благодарение на добрата работа на висококвалифицирани преподаватели, забавачката бързо налага своя авторитет в района на читалището.

20140529_100505В забавачката ежегодно се обучават деца от 3 до 5 години.
Учебната година започва на 01 септември и приключва на 30 юни.
Заниманията се водят всеки ден от 8.30 до 12.30 ч. в специално оборудвана за целта занималня, съобразена с възрастовите особености на децата.

Учебният процес се базира на програма, насочена към интелектуалното, езиково, социално, емоционално и физическо развитие на всяко дете, в съответствие с личния му ритъм. Тя включва ранно чуждоезиково обучение, ежедневни занимания по английски език, български език и математика, природна и социална среда, музика, изобразително изкуство и благонравие (основи на християнския морал и нравственост).

20140319_093114Обучението по английски език включва теми, специално подбрани за деца на съответната възраст – животни и растения; плодове и зеленчуци; у дома и в училище; игри и развлечения; приказки, стихотворения; песни и танци.

Целта на обучението е да събуди у детето интерес към чуждоезиковото възприемане и изграждане на елементарни умения за диалогична и монологична реч. Застъпени са интересни дидактични игри, които спомагат за затвърждаване на материала, проверка на вече усвоеното и игри, предназначени за разтоварване. Подобна форма е и рисуването, което в повечето случаи е насочено към определена тема. Като развлекателна форма се използва и съчетанието песен – танц, а като най-привлекателна за децата изява – драматизация по любими детски приказки.

Наред с обучението по английски език децата овладяват начални езикови елементи на родния език, добиват елементарни математически знания, занимават се с рисуване, моделиране, апликиране и музика.

20140307_093545Увлечени в игра, под постоянната грижа на преподавателите, децата опознават себе си и започват да разбират околния свят. В грижовна, спокойна и сигурна среда те се учат да общуват с връстници: да изразяват своите чувства, да бъдат отговорни, да взимат решения и постепенно стават независими.

Наред с учебния процес децата посещаващи забавачката се изявяват и в различни организирани за тях културни инициативи, както и в общи за читалището празници – Денят на народните будители, ежегодния концерт „Деца на светлината“. С музикални програми те посрещат Коледа, Баба Марта, Осми март, 1-ви юни и др. Провеждат се тематични утра и спортни празници. Там, в ролята на актьори и творци, те демонстрират знания, отличен английски език и умения да се веселят.

 

Заявление за обучение в Английската забавачка – Изтегли

24 КОМЕНТАРА

 1. Здравейте! Имам дългогодишен стаж като предучилищен педагог с английски език.От тази година съм пенсионер, но бих искала да продължа да работя по специалността.Последните 22 години стаж са в частно училище.Въпросът ми е има ли възможност за работа с деца във вашето читалище?

 2. Здравейте!
  В момента приемате ли деца във възрастовата група 3-4 години? Интересува ме възможността детето да започне занимания от 15.05.2015.

  Благодаря предварително за отговора,
  Миглена Митковска – migla82@abv.bg

  • Повече информация относно приема можете да получите на тел.: 0884 752 586
   Александра Пувкова – ръководител учебна и културна дейност

 3. Здравейте,
  имам въпроси относно приема за 2015/2016г.
  До кога продължава приема на заявления и дали има все още свободни места за 5 годишно дете?
  Благодаря ви, предварително

  • Здравейте,
   може да подадете заявление в канцеларията на читалището (ет. 2) с краен срок 20 юни 2015 г.
   Възрастовите групи са две:
   – 3-4 години
   – 4-5 години
   Списък на приетите деца ще бъде обявен и публикуван на сайта на читалището на 22 юни 2015 г.

   За повече информация: 0884 752 586
   Александра Пувкова – ръководител учебна и културна дейност

 4. Здравейте. Искам да попитам при вас на районен принцип ли се кандидатства- задавам този въпрос тъй като не живея в кв. Стрелбище, а в съседния на него квартал Гоце Делчев и бих искал да подам заявление за кандидатстване за английската забавачка за синът ми за група 3-4 години за учебната 2013-2014 г.

  Благодаря за отделеното време.

 5. Здравейте.Синът ми ще навърши 3 години през януари 2014 г. Мога ли да кандидатства за учебната 2013-2014 г. за група 3-4 годишни и ако да кога трябва да си подадем заявление за кандидатстване. Предварително ви благодаря за отделеното време. Лека вечер

 6. Здравейте,
  Получихме съобщение, че синът ми е приет като резерва в Английската забавачка 2012 – 2013 год. Можете ли да ни дадете повече информация тъй като в момента не сме в София-кога се очакват окончателни резултати, трябва ли да присъстваме на родителската среща насрочена за 12ти юли 2012 от 18.30 ч след като сме резерва и ако не успеем да участваме – това означава ли, че детето отпада и като резерва.

  Благодаря предварително

 7. Здравейте,
  Подадох молба за английската забавачница за сина ми Христо Цонев за учебната година 2012-2013. Бихте ли ме информирали дали е приет?
  Благодаря Ви предварително.

 8. Здравейте, миналата година кандидатствахме за групата на 3-4-годишните, но не успяхме да се включим поради липса на места. Синът ми е Борис Николаев Иванов и има подадено заявление от август 2011. Кога мога да подам заявление за групата на 4 годишните от септември 2012 и има ли шанс тази година да влезем в състава на забавачката предвид това, че вероятно дечицата, които са посещавали до момента, ще продължат и догодина и вероятно ще са с предимство?
  Благодаря Ви предварително за отговора!
  Поздрави,
  Добрина Иванова

 9. Здравейте,
  Синът ми е на 3 год и 8 месеца. Можем ли да кандидатстваме за записване за следващата учебна година 2012/2013 или да се включим в група сега.
  Благодаря предварително
  М.Георгиева

  • Здравейте,
   можете да кандидатствате за записване за следващата година като попълните заявление, което трябва да вземете от читалището. Приемането на заявления вече започна. За тази година групата е пълна.

   читалище “ Светлина“

 10. Здравейте,
  синът ми е на 3 г. 3 мес. Има ли шанс да бъде приет, дори и със закъснение, през сегашната учебна година 2011/2012?

  Предварително благодаря за отговора Ви,
  Екатерина Кошева

 11. Здаравейте,
  за английската забавачка за учебната година 2011/2012 – има ли някакви условия или тестове за децата?
  И от кога започва записването?

  • Здравейте,
   записването за английската забавачка започна. Необходимо е да попълните заявление, което можете да вземете от читалището. От новата учебна година ще има две възрастови групи- 3- 4 и 4- 5 години. Няма условия , освен посочената възраст на децата.

   Поздрави!

 12. Здравейте,

  интересува ме дали имате група за по-малки. Синът ми е на 3г и 3месеца и искам да го запиша на английска забавачка.

  благодаря
  Евгения Ангелова

  • Здравейте,
   В английската занималня приемаме деца, които са навършили 4 години или остават няколко месеца до навършване на 4 годинки. За съжаление нямаме обособена група за по-малките дечица.

 13. Здравейте,
  интересува ме, дали синът ми Майк Николов Атанасов е приет за английската забавачка от 1.10. 2010.
  Благодаря ви,
  Петя Господинова
  0888 329 611

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име