Музикална школа

Фотогалерия

instrumentsОснована е през 1955 г. В нея се водят занимания по пиано, синтезатор, китара (класическа и електрическа), баскитара и солфеж. Висококвалифицирани преподаватели помагат на децата да изградят художествен вкус и придобият знания и умения в областта на музиката. Школата има за цел да обогати общата култура на децата, като същевременно ги възпитава в човешка етика, вдъхва им кураж в собствените сили, разкрепостеност и фантазия. Изграждането на една културна и музикалнообразована личност е сложен и продължителен процес, свързан с любовта и разбирането на музиката; с развитието на способностите и характера; с усвояването на много познания. А всичко това се постига с помощта на преподавателите в нашата музикална школа, където децата придобиват и натрупват знанията, необходими им за разбиране на изпълнителския процес, съобразно индивидуалните възможности, способности и особености на психиката на всяко едно дете.

instrumentsВ програмата на индивидуалното обучение са включени: основи на теорията и историята на музиката от ХІV в. до наши дни; развитие на музикалния слух; ритмичното чувство; музикалното мислене и фантазия; памет, внимание, волеви и интелектуални качества.

Наред с учебния процес, децата, обучаващи се в музикалната школа имат възможност да се изявяват в многобройните концерти, конкурси и различни публични изяви, организирани на регионално и градско ниво. От м. април 2000 г. за малките пианисти се организира конкурса „Клавирна мозайка“, който се очаква с нетърпение и голямо вълнение. Те ежегодно участват в „Прегледа на музикалните школи на територията на град София“ и организираните от Дружеството „Педагози-музиканти“ към СБМТД конкурси „С крилете на музиката“.

В музикалната школа на Народно читалище „Светлина“ се приемат ученици от 4-годишна възраст, като горна граница на възрастта на обучаващите се няма. Обучават се, както деца, посещаващи детски заведения, така и хора с висше образование, стремящи се да повишат нивото си на културни и музикално грамотни личности.

Заниманията по музика са индивидуални.
В зависимост от възрастта на ученика, тяхната продължителност е както следва:
– за предучилищна възраст – 2 пъти седмично по 30 мин.;
– за учащи се и възрастни – 2 пъти седмично по 45 мин. и 1 път седмично (групово) по 45 мин. солфеж.

Заниманията се провеждат в удобно за ученика време.
Записвания се извършват през цялата година.

Преподаватели:
Г-жа Бояджиева
Г-н Витанов

boyadjieva vitanov collage

4 КОМЕНТАРА

 1. Здравейте! Интересувам се за дъщеря ми (Мая, 10 г.) – дали при вас има вокална група, която тя може да посещава? Ако да, в кои дни са заниманията и каква е таксата?

 2. Здравейте! На 56 години съм и преди седмица си купих синтезатор. Искам да уча при вас. Моля да ме уведомите за цената.

 3. Ч Е С Т И Т П Р З Н И К,
  МНОГО ЗДРАВЕ И РАДОСТ,
  МНОГО БЪЛГАРСКА МЪДРОСТ,ИНАТ И ТРУДОЛЮБИЕ.
  У С П Е Ш Н А У Ч Е Б Н А Г О Д И Н А.
  🙂
  Р Е М О

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име