Без!опасни детски площадки

Бихме искали да Ви поканим на детски празник по случай Деня на София “Да играем безопасно!”. Събитието ще се състои на  17 септември, събота, 10-13 часа, на ул. “Деде Агач”47, кв.Стрелбище, гр.София (детската площадка срещу 127 ОДЗ Слънце).

Празникът се организира от Фейсбук групата на родители “Без!опасни детски площадки в София”, която наброява над 400 членове. Събитието е част от гражданската инициатива за създаването на работещ механизъм на партньорство между Столична община и гражданите  по осигуряването на безопасни места за игра.  Ние ще ви разкажем какво планираме, за да взаимодействаме успешно със Столична община по поддържането на места за и игра, и ще се забавляваме заедно на без!опасната ни площадка!

Програмата включва:

  • Лекция и демонстрация по първа помощ на деца  от спасител от Планинската спасителна служба към БЧК
  • Приемна на открито на район “Триадица”
  • „Полева клиника „Доктор Охзаби“
  • Танци с “Таратанци”!
  • Да пеем със „Светулковци“-те!
  • Пънк и рок с Мирослав Моравски и група “Кът”
  • Конкурс за деца „Детската площадка на моите мечти“ в две категории – рисунка и макет за деца от 3 до 16 години, и представяне на победителите

Празникът се организира със съдействието и помощта на:

Партньори: Асоциация „Родители“,  Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Теленор, София играе, Таратанци , Издателство „Фют“, читалище „Светлина”, BIO DRINK – Топ Груп Плюс

 

Медийна подкрепа: София играе, „Дневникът на мама“, „Майко мила“, Първите 7 , Детето играе, Обединени идеи за България

Накратко за  “Без!опасни детски площадки в София”

Неформалната група „Без!опасни детски площадки в София“ е създадена през юли 2016 г.  Тя  обединява родители, които вярват, че столицата предоставя добри условия за отглеждане на деца, но местата за игра и детските площадки се нуждаят от подобрение и поддържане, така че да са безопасни. Групата се стреми да подобри диалога с общинските власти с цел установяване на работещ механизъм за взаимодействие по осигуряването на безопасни детски площадки.

Настояваме за публичен достъп до пълна информация относно дейностите, предприети и планирани по поддържането на местата за игра. Не на последно място, искаме гарантирана правна защита при застрояване на зелени площи и места за игра.

За повече информация, пишете на safeplaygrounds.sofia@gmail.com или се присъединете към  Фейсбук групатата ни!

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име