1 ноември – Денят на Народните будители

В очакване на Деня на Народните будители, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност, в читалище „Светлина 1940” – събирателна точка на всички тези общочовешки ценности, се проведоха няколко инициативи, насочени към подрастващите.

На 28 ноември ученици от столичното 126 ОУ „П. Ю. Тодоров” с преподавател г-жа Астраджиева посетиха читалищната библиотека, където след представяне на предстоящия празник на будителите от служителите на библиотеката, се включиха в състезание – викторина „Достойните българи”.

Учениците от 6-ти клас показаха сериозни и задълбочени знания, както в областта на литературата, така и в исторически аспект.

В навечерието на празника интерес към нашето читалище проявиха и най-малките.

На 30 ноември децата от Подготвителна група „Б” при 121 СОУ „Георги Измирлиев” с преподавател г-жа Вълканова пристъпиха в необятния свят на магията – Библиотека и направиха своята първа разходка из нея.

Нека не забравяме, че читалищата се едни от онези неугасващи и будни огнища на книжовност, които са пренесли, развиват и ще продължават да допринасят за запазване на българската духовност, ценности и традиции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля напишете коментар!
Име